pu cei care vor sa scrie o poezie,si macar nu se pricep sa puna o rima

Publicada por: vulpea en Diversos

Responde con otra poesía Votar!  Bookmark and Share

trăsături cum ar fi repetiția sau rima și au accentuat estetica prin care poezia se distinge de proză.
Termeni literari folosiți pentru descrierea limbajului poetic

CatrenCatrenul este o structură de bază în poezia clasică, strofă alcătuită din patru versuri, putând avea rimă încrucișată (abab) sau rimă îngemănată/îmbrățișată (abba). Se mai folosește de obicei în epigrame.
Distih (tautologic)Distihul este un grup de două versuri cu structură metrică de obicei deosebită și care împreună alcătuiesc o strofă cu sens de sine stătător.
Distih dualist
Distih paradoxist
TerținăTerțina este o strofă alcatuită din trei versuri. Se folosește de obicei la construirea sonetului italian, care este alcătuit din două catrene și două terține. Capodopera lui Dante Alighieri, Divina Comedie, este scrisă în versuri endecasilabice grupate în terține (terza rima).
Picior metric
IambIambul este un picior de vers compus din două silabe, dintre care, în prozodia antică, prima este scurtă și a doua lungă, iar în prozodia modernă, prima este neaccentuată, iar cea de-a doua accentuată. Exemplu: "A fost o da-tă ca-n po-vești
TroheuTroheul este un picior metric de vers alcătuit dintr-o silabă lungă și una scurtă (în metrica poeziei antice) sau dintr-o silabă accentuată și una neaccentuată (în poezia modernă), ca de exemplu în "Doină, / doină / cântec / dulce"
DactilDactilul este un picior de vers format dintr-o silabă accentuată urmată de două silabe neaccentuate.
AnapestAnapestul desemna în versificația greco-latină o unitate metrică formată din două silabe scurte urmate de una lungă, în metrica modernă desemnează orice unitate metrică alcătuită din două silabe neaccentuate urmate de una accentuată.
Vers albVersul alb este un concept parțial sinonim cu versul liber, desemnând orice vers care nu se supune nici unui fel de restricții privind ritmul (sau piciorul metric) sau rima. Versul alb poate avea însă picior metric, fiind varianta mediană, intermediară dintre versul obișnuit și cel liber.
RimăRima împerecheată - apare atunci când versurile rimează două câte două - primul cu al doilea, al treilea cu al patrulea ș.a.m.d. (1-2, 3-4, 5-6)
Rima încrucișată - apare atunci când primul vers al unui catren rimează cu al treilea, iar al doilea rimeaza cu al patrulea. (1-3, 2-4, 5-7)
Rimă îmbrățișată - rimează primul vers cu al patrulea și al doilea cu al treilea. Este un tip de rimă mai rar folosit de poeți. (1-4, 2-3, 5-8, 6-7). Apare la primele două strofe din sonet.
Monorimă - constă într-o rimă ce apare succesiv la mai multe versuri și este specifică poeziei populare. (1-2-3-4)
Rimă albă - în poeziile contemporane (fără rimă)

Fecha de publicación 29/12/2012 | Vistas: 4521

Poesías del mismo autor

 

vulpea a comentat:

inainte de a scri o poezie si daca ai dorinta ca cel ce o citeste sa nu se oboseasca rizind,dar sa ti aprecieze cel putin stradania,e necesar sa cunosti cite ceva,,,,,,,,nu doar sa scrii...si la urma cind recitesti ce ai scris sa te uiti asupra temei,cum ai abordat-o,ai vorbit la tema sau ai vorbit alaturi,si ce ai vorbit,iar daca nu ti ajunge la creer nimic,si tu singur nu prea intelegi ce ai scris si despre ce,dute si te culca va fi mai mare folosul,iar a doua zi nu te mai apuca sa scrii......ca te vor crede nu fara talent,dar fara minte,.....succes

adelinna a comentat:

Vulpe nu te supara
"CRITICA" nu te mai da
prea te crezi tu " fata popii"
dar nu vad creatii proprii
prea talentata te crezi
dar pe-alocuri plagiezi
ia-l si pe Ponta de mana
si mergeti pe camp la stana
oilor si baciului
despre al tau talent da spui

vulpea a comentat:

decit sa insiri prostii
mai bine nimic nu scrii
de te plagiam pe tine
ma faceam doar de rusine
lasa jalea,nu mai plinge
minte tot nu iti ajunge....................
iata,vezi,iar am creat
tie ti le am dedicat

adelinna a comentat:

dupa cum vad ca sta treaba
replica iti dau degeaba
asa ca te las in pace
"prostului " nu ai ce-i face

Agrega un comentario

Si tienes cuenta Entra aquí.

Nombre

DIRECCIÓN DE E-MAIL No será publicada en la página.

COMENTARIO



categorias

poesías nuevas



últimos comentarios

miembros nuevos

paginas interesantes